4 πλοκάμια χταποδιού φρέσκου ή κατεψυγμένου (1/2 κιλό περίπου)
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια κομμένα σε φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
4 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
2 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. ρίγανη φρέσκια
3 κ.σ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. ξίδι λευκό
Αλάτι (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, τοποθετείτε τα πλοκάμια χταποδιού με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, σε μέτρια φωτιά σκεπασμένη, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι (περίπου 40′, αναλόγως το μέγεθος). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνετε το μέλι, τη μουστάρδα, το κρασί και τη ρίγανη και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός.
Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι. Σουρώνετε και αλευρώνετε τα πλοκάμια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε το χταπόδι και αφήνετε το να σοταριστεί για 5΄ γυρίζοντάς το τακτικά με μια τσιμπίδα. Σβήνετε με το μείγμα μελιού και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει στο τηγάνι για 2΄. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Φροντίστε να έχει μαλακώσει αρκετά το χταπόδι πριν το τηγανίσετε ώστε να παραμείνει τρυφερό.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο