Φαίνεται πως μπορεί να υπάρχουν πραγματικά στοιχεία που υποστηρίζουν την ιδέα ότι «τα άστρα ορίζουν το μέλλον μας».
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο που φαίνεται να συσχετίζει τον μήνα της γέννησης με το επίπεδο κινδύνου από ορισμένες ασθένειες. Από τις ιατρικές βάσεις δεδομένων της Νέας Υόρκης που μελέτησαν, ανακάλυψαν 55 ασθένειες που σχετίζονται με την εποχή κατά την οποία γεννήθηκε κάποιος.
Εκείνοι που γεννήθηκαν Μάιο διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν και εκείνοι που γεννήθηκαν Οκτώβριο, τον υψηλότερο, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην περιοδική έκδοση του Αμερικανικού Συλλόγου Ιατρικής Πληροφορικής.
Η έρευνα παρουσιάζει πως 1 σε κάθε 675 εμφανίσεις διαταραχής ελλειμματικής προσοχής ή υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ ή ADHD) θα μπορούσε να συσχετιστεί με κάποιον που γεννήθηκε τον Νοέμβριο, ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος είναι μεγαλύτερος για τα μωρά του Ιουλίου και του Οκτωβρίου, ενώ υπάρχουν πολλές μορφές καρδιοπάθειας που είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν άτομα που γνενήθηκαν τον Μάρτιο. Τα μωρά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο έχουν επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
Ιανουάριος: υπέρταση, καρδιομυοπάθεια
Φεβρουάριος – καρκίνος των πνευμόνων ή των βρόγχων
Μάρτιος – καρδιακή ανεπάρκεια, διαταραχή της μητροειδούς βαλβίδας, αρρυθμία
Απρίλιος – στηθάγχη
Μάιος – ένας μήνας που φαίνεται να είναι τυχερός καθώς δεν σχετίζεται με υψηλή πιθανότητα εμφάνισης κάποιας ασθένειας
Ιούνιος – προεμφραγματική στηθάγχη
Ιούλιος – άσθμα
Αύγουστος – άλλος ένας «τυχερός» μήνας
Σεπτέμβριος – εμετός
Οκτώβριος – τσιμπήματα από έντομα, ΣΜΝ, λοιμώξεις του θώρακα
Νοέμβριος – η μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης αρρυθμίας, διαταραχών της μητροειδούς βαλβίδας και καρκίνου των πνευμόνων
Δεκέμβριος – μελάνιασμα
Οι επικεφαλής της έρευνας ευελπιστούν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό νέων παραγόντων στον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ασθενειών.
«Είναι σημαντικό να μην ανησυχεί κάποιος για αυτά τα αποτελέσματα, μιας και ο γενικότερος κίνδυνος εμφάνισης της ασθένειας δεν είναι τόσο μεγάλος, παρόλο που υπήρξε σημαντική συσχέτιση», αναφέρει ο Dr. Tatonetti, αναπληρωτής καθηγητής βιοϊατρικής πληροφορικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
«Ο κίνδυνος που σχετίζεται με τον μήνα της γέννησης είναι μικρός σε σύγκριση με άλλες μεταβλητές που επηρεάζουν την υγεία μας όπως η διατροφή και η άσκηση».
Για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων και των συσχετισμών έγιναν στατιστικοί έλεγχοι και τα ευρήματα της έρευνας συνάδουν με αυτά άλλων παρόμοιων ερευνών στη Σουηδία, τη Δανία και την Αυστρία. Η ομάδα σκοπεύει να αναπαράγει την έρευνα για αρκετές ακόμη πόλεις των ΗΠΑ για να μελετήσει πώς η εποχή κατά την οποία γεννήθηκε κάποιος και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν τα αποτελέσματα.
πηγή: independent.co.uk
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω που θα μπορούσε να τους βοηθήσει αυτή η έρευνα! Λες και μπορεί κάποιος να αλλάξει το πότε γεννήθηκε ή να προγραμματίσει την γέννηση του παιδιού του!