Για την μαρέγκα
4 μεγάλα ασπράδια
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
½ κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
Για την κρέμα λεμονιού
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
1 ¼ φλιτζάνι νερό
3 κρόκους αυγού χτυπημένους
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
Για το σερβίρισμα
Φύλλα φρέσκου δυόσμου
Φτιάχνετε τις μαρέγκες: Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια και την ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα για 6 λεπτά μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. Κοσκινίζετε σιγά – σιγά μέσα στον κάδο του μίξερ ζάχαρη άχνη, το κόρν φλάουρ και στο τέλος προσθέτετε το ξύδι. Ανακατεύετε τη μαρέγκα απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με ένα κουτάλι της σούπας ή με ένα κορνέ με τη μύτη που επιθυμείτε, αραδιάζετε το μείγμα της μαρεγκας κουταλιά- κουταλιά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας στρογγυλές μαρέγκες διαμέτρου 8 – 9 εκ και πάχους 5 εκ. Με την βοήθεια της ράχης του κουταλιού κάνετε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο της κάθε μαρέγκας. Ψήνετε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 80 βαθμούς για 1 με 1 ½ ώρα.
Για να φτιάξετε την κρέμα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη για 4 λεπτά περίπου μέχρι να έχετε ένα μείγμα ομοιογενές. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε τους κρόκους και τους χτυπάτε με ένα πιρούνι για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα τους κρόκους , το βούτυρο και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη για 2 λεπτά. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντάς τη ανά τακτά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τις μαρέγκες. Τις σπάτε ελαφρά με ένα κουτάλι, στη συνέχεια τις γεμίζετε με την κρέμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Τις πασπαλίζετε με λίγα φύλλα δυόσμου, τις περιχύνετε με λίγη ακόμα κρέμα λεμονιού και τις σερβίρετε. Αν θέλετε τις πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο