Για το παγωτό
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
1 ¼ φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
4 κ.σ. καφέ φίλτρου, ρόφημα
3 κ.σ. λικέρ καφέ
75 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), τριμμένη
Για το πασπάλισμα
1 κ.σ κακάο σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
Σιρόπι σοκολάτας
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη – κρατώντας 3 κ.σ. – και το νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Κατεβάζετε το από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε πολύ καλά με τον αυγογδάρτη. Προσθέτετε σταδιακά το κρύο σιρόπι ζάχαρης ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα συνεχώς για τουλάχιστον 2-3 λεπτά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πλαστικό μπολ με καπάκι και το παγώνετε το για 4 ώρες στην κατάψυξη. Σε αυτό το διάστημα το βγάζετε το δύο φορές από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι από τον πάγο.
Στο μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μικρό μπολ το ρόφημα καφέ etiopia, την υπόλοιπη ζάχαρη και το λικέρ καφέ και ανακατεύετε πολύ καλά με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνετε στην άκρη για 5-6 λεπτά. Κόβετε τα μπισκότα σαβoυαγιάρ σε πολύ μικρά κομμάτια και τα προσθέτετε τα στο μείγμα του καφέ.
Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο και αδειάζετε τα ¾ της ποσότητάς του σε ένα μεταλλικό σκεύος για παγωτό. Πασπαλίζετε από πάνω με τα σιροπιασμένα μπισκότα και λίγο τρίμα σοκολάτας. Σκεπάζετε από πάνω με ένα στρώμα παγωτού και πασπαλίζετε με άλλο ένα στρώμα μπισκότου και σοκολάτας. Τελειώνετε με ένα στρώμα παγωτού.
Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Βγάζετε το παγωτό τιραμισού από την κατάψυξη, αφαιρείτε τη μεμβράνη και το αφήνετε εκτός ψυγείου για 6 -7 λεπτά να ξεπαγώσει λίγο. Το σερβίρετε σε μπολ ή σε ποτήρια της αρεσκείας σας και πασπαλίστε με λίγο κακάο και περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο