3 λεμόνια με χοντρή φλούδα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού περγαμόντο
Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα από τα δύο. Στραγγίζετε το γλυκό κουταλιού από το σιρόπι και το ψιλοκόβετε. Στύβετε και τα τρία λεμόνια και κρατάτε το χυμό.
Βάζετε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο και το ανακατεύετε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα με τον χυμό λεμονιού, το γλυκό κουταλιού και το ξύσμα. Προσθέτετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε.
Σε ένα παγωμένο μεταλλικό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί και να σχηματίσει απαλές κορφούλες.
Ενσωματώνετε την σαντιγί στο μείγμα του ζαχαρούχου με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Αδειάζετε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή σε μια φόρμα σιλικόνης. Την βάζετε στην κατάψυξη και παγώνετε για 4-5 ώρες. Σερβίρετε το σεμιφρέντο μόλις το βγάλετε από το ψυγείο γιατί λιώνει γρήγορα.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο