4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
4 κολοκυθάκια
Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
½ φλιτζάνι χυμό λάιμ
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
¾ κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
Για το τζατζίκι
¼ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 αγγούρια τριμμένα και καλά στυμμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι λευκό
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Φτιάχνετε τη μαρινάδα. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αραδιάζετε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό μπολ και το περιχύνετε με την μαρινάδα. Τοποθετείτε το μπολ με το κοτόπουλο στο ψυγείο για 3 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Φτιάχνετε το τζατζίκι. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αγγούρι, το ξίδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες κατά μήκος, τα αλατωπιπερώνετε και τα τυλίγετε σε ρολό. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο, το στραγγίζετε ελαφρά και αρχίζετε να φτιάχνετε τα σουβλάκια. Περνάτε εναλλάξ σε ένα ξυλάκι για σουβλάκι – το οποίο έχετε πρώτα μουσκέψει σε κρύο νερό – ρολό κολοκυθάκι και κομμάτι κοτόπουλο, περνώντας συνολικά επτά κομμάτια, αρχίζοντας και τελειώνοντας με ρολό κολοκυθάκι.
Ψήνετε τα σουβλάκια σε ένα σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου ή σε σχάρα με κάρβουνα για 20 λεπτά περίπου, γυρνώντας το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Σερβίρετε τα σουβλάκια με το τζατζίκι και φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Θα μπορούσαμε να τα κάνουμε και με σος μουστάρδας?