Για τις αυγοφέτες
20 φέτες τσουρέκι
6 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βούτυρο
Για την κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
6 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
Για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Φτιάχνετε την κρέμα αναμειγνύοντάς την με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Φτιάχνετε τις αυγοφέτες. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και την κανέλα και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Παίρνετε τις φέτες τσουρέκι και τις βουτάτε στο χτυπημένο αυγό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, λίγο – λίγο, σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνετε τις φέτες από το τσουρέκι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Φτιάχνετε το τράιφλ. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε μια φέτα τσουρέκι, απλώνετε στην επιφάνειά της λίγη από την κρέμα και συνεχίζετε κάνοντας συνολικά 5 στρώσεις και τελειώνοντας με τσουρέκι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος περιχύνετε τα τράιφλ με το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο