1 ½ κιλό πράσινα κολοκυθάκια τριμμένα
2 αυγά
1 κ.σ. αλάτι
½ φλιτζάνι γάλα
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. πιπέρι
Ρίχνετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αλάτι και «ζυμώνετε» το μείγμα με τα χέρια σας για να φύγουν τα υγρά του. Στραγγίζετε το μείγμα καλά και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε ώστε να δέσει το μείγμα.
Λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ και το πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζετε το μείγμα της πίτας και με μια σπάτουλα το απλώνετε ομοιόμορφα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε την πίτα να κρυώσει και την κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε την κολοκυθόπιτα κρύα.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο