7 φύλλα κρούστας
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε φετούλες
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
2 φλιτζάνια ρεγκάτο τριμμένο
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1 κ.γ. αλάτι χονδρό θαλασσινό
1 ½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Παίρνετε ένα ταψί, στρώνετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζετε τις φέτες κολοκυθιού και τις ψήνετε στον αέρα για 10 λεπτά.
Σε ένα δεύτερο ρηχό ταψί στρώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας αφού βουτυρώσετε τον πάτο του ταψιού. Συνεχίζετε βάζοντας τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα καλά μεταξύ τους. Αφού βάλετε το τελευταίο φύλλο αλείφετε την επιφάνεια του με την μουστάρδα και πασπαλίζετε με το τριμμένο ρεγκάτο.
Από πάνω αραδιάζετε τα ψημένα κολοκυθάκια. Καλύπτετε τα κολοκυθάκια με τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζετε με το αλάτι και την ρίγανη, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή κομμένη σε κομμάτια.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν θα μπορούσε να προστεθεί και λίγο μέλι??