1,5 κιλό κρέας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κρέας θέλετε. Ταιριάζει καλύτερα βέβαια το αρνί ή το κατσίκι. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και μοσχάρι)
4 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
3 κιλά μαρούλια κομμένα στα τρία
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Ζεματάμε τα μαρούλια για 3-4 λεπτά και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Σε μια κατσαρόλα πλατιά (πλακερό) λιώνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα μαρούλια, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.
Κλείνουμε τη κατσαρόλα και ψήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά, παρακολουθώντας το.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό.
2 κουταλιές της σούπας ΒΙΤΑΜ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κρόκους μεγάλων αυγών
1 λεμόνι χυμό (αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε περισσότερο)
½ λίτρο ζωμό από το φαγητό
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατώνουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ζεστό (όχι καυτό) ζωμό και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι, ρίχνουμε λίγο χλιαρό ζωμό για να μην κόψουν τ’ αυγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατώνουμε καλά.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα με το φρικασέ μας και την κουνάμε καλά για να πάει παντού.
Καλή σας όρεξη!!!!
Σημ: Στη φωτογραφία το κρέας είναι τράγος. Και ήταν όνειρο.
γιαγιά Ρένα
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
συμφωνω με την παναγιωτα...αλλα το καλυτερο φρικασε γινεται με χορταρακια να πικριζουν κ λιγο
Καλύτερα τα μαρούλια να μπουν στο τελευταίο μισάωρο. Γίνονται αμέσως. Θα λιώσουν εντελώς να βράζουν μιάμιση ώρα μαζί με το κρέας, και από βιταμίνες τίποτα.
Αντί για μαρούλια εγώ βάζω σπανάκι..... Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!