1 πακέτο σφολιάτα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες καυτό γάλα
2 κρόκους
4 κ.σ κρύο γάλα
4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
ζάχαρη άχνη & κανέλα για πασπάλισμα
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και τις 4 κ.σ κρύο γάλα
Προσθέτουμε το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι η κρέμα να πήξει
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει
Στο μισό φύλλο της σφολιάτας απλώνουμε το 1/2 της κρέμας και διπλώνουμε με το άλλο μισό φύλλο σφολιάτας
Κόβουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψι,πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στρίβοντας τα ελαφρά
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας
Ψήνουμε τα μπουγατσίνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
Πασπαλίζουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Tips: τα μπουγατσίνια μπορούν να μετατραπούν ευκολά σε διάφορες γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές αλλάζοντας απλά την γέμιση ανάλογα τα γούστα σας!
Φωτογραφίες βήμα βήμα θα βρείτε εδώ!
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Μόλις τα καταβροχθίσαμε!!! Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστημα!!! Thanks, Ολγάκι!
Τα έφτιαξα, πανεύκολα, γίνονται σε χρόνο ρεκόρ με ελάχιστα υλικά και είναι... κόλαση! Ιδανικά ως λύση ανάγκης αν έρθουν πιτσιρίκια στο σπίτι. Μια σφολιάτα πάντα στο ψυγείο και μια χαρα!!!