½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και τα κομματάκια σοκολάτας.
Προσθέτετε σταδιακά τα σταθερά υλικά στο μπολ με το μείγμα των αυγών και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρετε μια ομοιγενή ζύμη.
Παίρνετε ένα ταψί για μάφινς 12 θέσεων και βάζετε στις εσοχές του ειδικές χάρτινες φόρμες για μάφινς. Γεμίζετε τις θήκες με τη ζύμη μέχρι τα ¾ του ύψους τους.
Ψήνετε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο