8 κρόκους αυγών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια μασκαρπόνε
1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού κάστανο ή μαρόν γλασέ ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
4 κάστανα γλυκό του κουταλιού στραγγισμένα ή μαρόν γλασέ
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μέτριο και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνετε στο μπλέντερ το γλυκό κάστανο μαζί με το σιρόπι και το πολτοποιείτε. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε σε σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Την μεταφέρετε σε ένα κορνέ και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε.
Μοιράζετε την κρέμα του μασκαρπόνε σε 4 ποτήρια. Από πάνω απλώνετε μια στρώση από το γλυκό του κουταλιού. Βαζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βγάζετε τα γλυκά από το ψυγείο, καλύπτετε την επιφάνεια τους με ροζέτες σαντιγί, γαρνίρετε με το ολόκληρο κάστανο, πασπαλίζετε με τη σοκολάτα και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε μαζί με την σοκολάτα και λίγη κανέλα.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο