Τυρόπιτες κουρού πολύ νόστιμες και εύκολες…
Ιδανικές για κολατσιό, για πρωινό, αλλά και για μπουφέ σε πιο finger έκδοση!
Υλικά
Οδηγίες
2. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε καλά. Αν είναι πολύ σκληρό το ζυμάρι προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη. Το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει σκεπασμένο.
3. Σε ενα άλλο μπολ τρίβουμε την φέτα, το ανθότυρο και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε αν θέλουμε για άρωμα άνηθο, βασιλικό ή δυόσμο.
4. Κόβουμε την ζύμη μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε στο μέγεθος μια πίτας ( για γύρο) και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση.
5. Κλείνουμε πολύ καλά για να μην ανοίξουν και αφήνουμε για μισή ωρα να φουσκώσουν.
6. Τα ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή περνάμε με λίγο κρόκο αυγού. Με την γέμιση μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς…
7. Καλή σας όρεξη!!!
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο