400 γρ. πατάτες βρασμένες
200 γρ. gf νιφάδες βρώμης αλεσμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
9 κ.σ. γάλα σόγιας
3 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλατοπίπερο
2 κ.γ. ρίγανη
κόκκινη σάλτσα (ντομάτα βασιλικό)
μανιτάρια φρέσκα, σε φέτες
ντοματίνια, κομμένα στα 2
καλαμπόκι
πιπεριά, σε φέτες
σπιτική φυτική παρμεζάνα
Βάζω στο μπλέντερ τις πατάτες κ τις κάνω πουρέ. Προσθέτω το λάδι κ 4 κ.σ. γάλα κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη βρώμη με τη σκόνη σκόρδου, τη διατροφική μαγιά, τη ρίγανη κ το αλατοπίπερο. Μεταφέρω τον πουρέ σε ένα μπολ κ σιγά σιγά προσθέτω το μείγμα της βρώμης. Σταδιακά ρίχνω κ το υπόλοιπο γάλα κ δουλεύω το μείγμα καλά με τα χέρια μου ώσπου να γίνουν ένα ωραίο ζυμάρι. Αφού το πλάσω σε μπάλα, το αφήνω για 10 λεπτά στην άκρη κ κατόπιν το βάζω πάνω σε λαδόκολλα κ με τον πλάστη το ανοίγω δίνοντας του το σχήμα του ταψιού της πίτσας που θα χρησιμοποιήσω. Αυτή ποσότητα αρκεί για ένα ταψί στρογγυλό ειδικό για πίτσα (αυτό με τις τρύπες). Αν θέλετε χοντρή βάση, χρησιμοποιήστε όλη τη ζύμη. Αν θέλετε λεπτή, θα σας περισσέψει λίγη ζύμη (κάντε ένα μικρό καλτσόνε με αυτήν). Απλώστε τη σάλτσα κ τα υπόλοιπα υλικά κ ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μισή ώρα. Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο