1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κούπες αλεύρι φαρίνα up
1, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
4 μέτριες μπανάνες λιωμένες
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα & σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
1 βανίλια
220 γρ πικρή σοκολάτα
180 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
Η διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά συγχρόνως και πολύ πολύ νόστιμη!!
Σε μια λεκάνη ενώνουμε όλες τις σκόνες. Σε ένα άλλο μπολ τα υπόλοιπα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνουν ένα.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά. Γίνεται σαν κεικ, αλλα είναι αρκετά υγρό, οπότε θέλει προσοχή σε αυτό το σημείο.
Για το γλάσσο, ζεσταίνουμε καλά την κρέμα ή σε κατσαρόλα ή στα μικροκύματα και μέσα ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο και ανακατεύουμε.. σε πολύ λίγα λεπτά θα λιώσει..
Τέλος λούζουμε το κέικ μας!
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο