Ιδανικά για πρωινό, για συνοδεία του καφέ, με παρέα ή χωρίς, είναι απίστευτα νόστιμα και σας προτρέπω να τα φτιάξετε οπωσδήποτε!
2 φλ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
½ φλ. κακάο
½ κ.γ. baking powder
150 γρ. πουρές μήλου (applesauce)
¼ φλ. ηλιέλαιο
½ φλ. φρεσκοστιμμένος χυμός πορτοκάλι
1/3 φλ. γάλα (σόγιας)
1 φλ. καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από ένα μεσαίο ακέρωτο πορτοκάλι
50 + 10 γρ. σταγόνες Vegan σοκολάτας (κουβερτούρα)
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο (κοσκινισμένο) και το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη σάλτσα μήλου, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και ανακατεύετε με αυγογδάρτη. Προσθέτετε το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με τον αυγογδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε μέσα στο μείγμα των υγρών σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα αρχικά και προς το τέλος με μαρίζ. Αφού ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά, ρίχνετε και τα 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύετε. Μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και γαρνίρετε με 3-4 σταγόνες το κάθε μαφινάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C (αντιστάσεις) για περίπου 20-25 λεπτά (ο χρόνος φυσικά εξαρτάται από τον φούρνο). Τα βγάζετε από το φούρνο και τα ξεφορμάρετε όταν κρυώσουν.
Ακολουθήστε τις The Veggie Sisters στο theveggiesisters.gr, αλλά και στην Facebook σελίδα τους!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο