Βάζουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα βαθιά και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε χαμηλά ποτήρια με μια στρώση κράμπλ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα λεμονιού μέχρι τη μέση. Συνεχίζουμε με στρώματα εναλλαξ και τα βάζουμε στο ψυγείο, όπου τα αφήνουμε για αρκετές ώρες έως ότου η κρέμα πήξει. Την ώρα του σερβιρίσματος, τρίβουμε αν θέλουμε λίγο από το ψημένο κραμπλ πάνω στην κρέμα ή απλά λίγο ξύσμα λεμονιου.
Βάζουμε στο μπλέντερ το αλέυρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα «δουλεύουμε» έως ότου γίνουν μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας και το ξύσμα.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει καλά. Λίγο πριν τη βγάλουμε από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Τρίβουμε τη ζύμη με τον τρίφτη ( στην πλευρά που τρίβουμε τις ντομάτες) πάνω σε μία λαδόκολλα και απλώνουμε τα τρίμματα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε το κραμπλ να κρυώσει
Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με πορτοκάλι ή μανταρίνι
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο