1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
4 μήλα
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. χυμό μήλου
1 ½ φλιτζάνι μέλι
1 κ.γλ. κανέλα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα μήλα στο μπλέντερ. Ψιλοκόβετε ξεχωριστά τα καρύδια. Ανακατεύετε σε μπολ τον πολτό και τον χυμό μήλου με τα καρύδια, την κανέλα και το μέλι.
Στρώνετε 1 ψύλλο κρούστας σε επίπεδη επιφάνεια εργασίας, το αλείφετε με μαργαρίνη και το σκεπάζετε με 1 ακόμα φύλλο. Χωρίζετε το κάθε διπλό φύλλο σε 2 λωρίδες και βάζετε 1 κουταλιά από τη γέμιση στην άκρη του κάθε φύλλου. Διπλώνετε από τη μία γωνία διαγώνια και προς τα επάνω, σκεπάζοντας έτσι τη γέμιση τριγωνικά, και διπλώνετε έως το τέλος της λωρίδας.
Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία κρατάτε σκεπασμένα με νωπή υφασμάτινη πετσέτα έως την στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσετε για να μην ξεραθούν.
Αλείφετε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί με μαργαρίνη, τοποθετείτε τα μηλοπιτάκια και τα αλείφετε με την υπόλοιπη μαργαρίνη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35′ μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Πασπαλίζετε τα μηλοπιτάκια με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο