2 κουτ. σουπ. ταραμά λευκό
5 φλιτζάνια ηλιέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
Για το σερβίρισμα
1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα
2 -3 ελιές καλαμών
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1. Ρίχνετε στο μπλέντερ το σκόρδο και τον ταραμά και αρχίζετε να «δουλεύετε» το μείγμα στην μεσαία ταχύτητα, ενώ την ίδια στιγμή προσθέτετε εναλάξ το ηλιέλαιο με το λεμόνι, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές, λείο και αφράτο μείγμα.
2. Βάζετε την ταραμοσαλάτα σε ένα μπολ. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε με μερικές ελιές καλαμών.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί, αλλά μόνο την ψίχα. Μη χρησιμοποιείτε πατάτα στο μπλέντερ γιατί θα αποκτήσει λαστιχωτή υφή.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο