Πλούσιο σαλατοφαγητο, χορταστικό και παράλληλα με λεπτή και ντελικάτη γεύση.
½ κιλό πατάτες baby βρασμένες με την φλούδα , κομμένες στη μέση
2 μέτρια λεμόνια
2 φιλέτα σολομού (περίπου 250 γρ.)
150 ml ξινόγαλο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1½ κ.σ. μουστάρδα με μέλι
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
10 γρ. ραπανάκια κομμένα στα τέσσερα
1 κ.σ. κέτσαπ
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190. Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Αφήνετε να βράσουν για15’ ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν.
2.Εν τω μεταξύ, παίρνετε το ξύσμα από το λεμόνι και το κόβετε σε φέτες. Τοποθετείτε τον σολομό σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε και βάζετε από πάνω τις φέτες του λεμονιού. Ψήνετε τον σολομό στον φούρνο για 10 λεπτα (χωρίς να ψηθεί έως το κέντρο). Αφήνετε το ψάρι να κρυώσει.
3.Ρίχνετε σε ένα γυάλινο βάζο που γλέινει καλά το ξινόγαλο , τον άνηθο , τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού και τον χυμό από ½ λεμόνι. Ανακατεύετε με τις πατάτες και το ραπανάκι μέχρι να πάει η σάλτσα παντού. Ρίχνετε από πάνω τον σολομό αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Χρήσιμο: Κατά προτίμηση αγοράστε πατάτες με λεπτή φλούδα που είναι κατάλληλες για πατατοσαλάτα και απορροφούν όλα τα υγρά από τη σως.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο