500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.γ αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Φέτα τριμμένη
Λάδι για το τηγάνισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπάλες
Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε λεπτό στρογγυλό φύλλο
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και απο πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο που το έχουμε ανοίξει στο ίδιο μέγεθος
Κλείνουμε το τηγανόψωμο γύρω γύρω πατώντας το καλά και το τηγανίζουμε και απο τις δυο πλευρές σε καυτό λάδι
Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τηγανόψωμα
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν απο το πολύ λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Mετα απο 2,5 μηνες dukan την εσπασα με ενα τηγανοψωμο!!Αξιζε ομως!!!!
Elina, είναι άσχετο με το θέμα... αλλά. επειδή σκοπεύω να ξεκινήσω κι εγώ τη dukan, πώς τα πας είσαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα; Έχω διαβάσει πολλά στο internet, αλλά θέλω και μια πιο χειροπιαστή γνώμη.
chrysa eimai super eyxaristimeni!!exasa ta kila pou ithela+4 akomi.diladi 14 kila se 2,5 mines.stin arxi einai ligo dyskola alla molis sinithiseis to programma einai ok.kali arxi eyxomai an apofasiseis na tin kaneis.
Kalispera me ti dukan exasa 10 kila se ligotero apo dio mines vevaia twrs me tin egkimosini ta ksanapira alla xalali..thelei polu.ipomoni k thelisi
ΜΜΜΜ ωραια τα τηγανοψωμα!! Η γιαγια μου φτιαχνει, πιο παραδοσιακα βεβαια. Χωρις μαγια, με κιτρινο αλευρι που παιρνει χυμα απο τον φουρνο και ανοιγοντασ τη ζυμη απλωνει την τριμεννη φετα, το κλεινει σε σαλιγκαρο και το παταει να ανοιξει πλεον με το τυρι μεσα και κανει μια τρυπουλα στη μεση για να περναει το λαδι κ απο πανω. ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ
Ακριβώς έτσι τα έκανε και η δική μου γιαγιά και πλέον τα κάνουμε η μαμά μου και εγώ. Με τον ίδιο τρόπο τα κάνουμε και γλυκά βάζοντας μέσα αντί για φέτα, ζάχαρη και ελάχιστη κανέλα. Τα αγαπημένα μου αλλά και της κόρης μου!!!