Η κλασική ιταλική και απλά μεγαλειώδης συνταγή που ταιριάζει «γάντι» στο ελληνικό καλοκαίρι.
140g σπαγγέτι
500g φρέσκες αχιβάδες με το κέλυφος καλά καθαρισμένες
10 ντοματίνια
ελαιόλαδο
μία μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό ή μισό μεγάλο φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
Μισό ποτήρι λευκό κρασί
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Βάλτε το νερό για τα μακαρόνια για να βράσει. Ξεπλύνετε τις αχιβάδες σε αρκετές αλλαγές κρύου νερού και πετάξτε όποια είναι ανοιχτή.
Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αφού πρώτα τις ζεματίσετε σε βραστό νερό για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τη σάρκα.
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι, και τηγανίστε ελαφρά για μερικά δευτερόλεπτα.
Ρίξτε τις ντομάτες, προσθέστε τις αχιβάδες , το κρασί αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσουν για 4-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες
Στραγγίστε τα μακαρόνια, ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε.
Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο