(άνευ γλουτένης, γαλακτοκομικών, πρόσθετων, συντηρητικών, ζάχαρης, ενιχυτικών)
(για 1.400 γρ. περίπου αλλαντικό)
1400 γρ. γαλοπούλα φιλέτο ή κοτόπουλο φιλέτο (περίπου 2 μεγάλα φιλέτα, κόψτε τα στη μέση να βγούν 4)
20-25 γρ. αλάτι (Ιμαλαΐων ή ανεπεξέργαστο θαλασσινό Μεσολογγίου)
20 γρ. μέλι
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο (5 γρ.)
1 τσιμπιά εστραγκόν
2 κ.γ. ξερό δεντρολίβανο (5 γρ.)
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ. γ. κάρυ (4 γρ.)
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ. γ. ξερό κρεμμύδι (μπαχαρικό, αφυδατωμένο)
Αλατίζουμε καλά παντού το κρέας μας και απλώνουμε το μέλι καλά (τύπου μασάζ στο πουλερικό!).
Κατόπιν το ραντίζουμε καλά με τα μπαχαρικά μας, το βάζουμε σε μια σακούλα και μετά στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
Βγάζουμε απ’ το ψυγείο και ψήνουμε, πάνω σε μια σχάρα και με ταψάκι από κάτω για να πέφτουν τα υγρά,σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι ο πυρήνας του κρέατος μας να φτάσει τους 75oC (το βλέπετε με θερμόμετρο) ή στο περίπου 1 1/2 ώρα (τόσο το χρονομέτρησα)- όχι παραπάνω, δε θέλουμε να στεγνώσει γιατί θα τρίβεται, δε θα κόβεται καλά και θα μαδάει.
Το κόβουμε αφού κρυώσει καλά, διατηρείται περίπου 4-5 μέρες στο ψυγείο και μετά σε φετούλες στην κατάψυξη (αν μείνει!).
Καλή επιτυχία!
Σκοπός μου είναι ένας.. Η διάδοση μιας πιο σωστής και θρεπτικής διατροφής για όλους και εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή το καταφέρω!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο