3 πακέτα μπισκότα, τύπου πτι-μπερ
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 βανιλίνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 ασπράδια αυγών
200 γρ. γιαούρτι σακούλας
2 φύλλα ζελατίνη
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Στον κάδο του μπλέντερ σπάτε τα μπισκότα έτσι ώστε να θρυμματιστούν. Σε ένα μικρό μπολ ζεσταίνετε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων (δεν πρέπει να βράσει, απλώς να λιώσει). Το προσθέτετε στα θρυμματισμένα μπισκότα και ρίχνετε και τη βανιλίνη.
Στρώνετε σε ένα μεσαίο ταψί το μείγμα και με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού το πιέζετε ελαφρά ώστε να είναι απλωμένο ομοιόμορφα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.
Στο μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τα ασπράδια των αυγών ελαφρώς χτυπημένα, το γιαούρτι, τον χυμό από τα λεμόνια, το ξύσμα από τα λεμόνια και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το εξάρτημα σύρμα για να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης. Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε με τα χέρια και τα προσθέτετε στο μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα. Ξαναχτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και απλώνετε απαλά το μείγμα της γέμισης από πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης. Βάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί και όταν είναι έτοιμο κόβετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό λεμονιού με χυμό και λίγο ξύσμα μανταρινιού.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο