350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 ml ηλιέλαιο
60 γρ. κρύο γάλα σόγιας
1/2 κ.γ. αλάτι
500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
200 ml κρέμα σόγιας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Για την βάση: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι. Κάνω μια λακούβα στη μέση κ ρίχνω το λάδι, το γάλα κ το αλάτι. Δουλεύω με τα χέρια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Πλάθω τη ζύμη καλά κ δημιουργώ μια μπάλα. Τυλίγω με μεμβράνη πλαστική κ τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμη η γέμιση, ανοίγω με πλάστη τη ζύμη στο μέγεθος των φορμών.
Για την γέμιση: Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια, το σκόρδο κ το κρεμμύδι κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια, να μειωθούν σε όγκο κ να απορροφηθούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το θυμάρι. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνω την κρέμα κ το ελαιόλαδο κ ανακατεύω καλά, αφήνω ίσα να πάρουν μια βράση και αποσύρω από την φωτιά. Αφήνω να κρυώσει το μείγμα. Αφού έχω ανοίξει την ζύμη κ την έχω κόψει σε κομμάτια ίσου μεγέθους με τις ταρτιέρες, μοιράζω την γέμιση, Πασπαλίζω προαιρετικά με σουσάμι κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 ώρα ώσπου να ροδίσουν.
Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο