2 1/2 φλ. ρύζι για πιλάφι
500 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
3 μεγάλα πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
3 σκόρδα, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
αλάτι κ πιπέρι
200 γρ. βρασμένα κάστανα
300 γρ. κρέμα σόγιας
150 γρ. κάστανα βρασμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ βάζω τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το σκόρδο κ τα σοτάρω στο λάδι. Αλατοπιπερώνω κ προσθέτω το δεντρολίβανο. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα σόγιας, το σκόρδο, το λάδι, το δεντρολίβανο κ τα κάστανα. Τα πολτοποιώ με ένα ραβδομπλέντερ κ αφήνω να πάρει μια βράση η κρέμα.
Σε μια φόρμα του κέικ στρωμένη με λαδόκολλα βάζω ρύζι. Απλώνω μια στρώση μανιτάρια. Επαναλαμβάνω με ρύζι-μανιτάρια-ρύζι κ αφήνω να σταθούν για να ξεφορμαριστεί εύκολα το φαγάκι.
Ξεφορμάρω σε μια πιατέλα, βάζω περιμετρικά τα κάστανα. Γαρνίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κρέμα, κ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Βάζω την κρέμα σε ένα μπολ για να βάζει ο καθένας όσο θέλει.
Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο