2 φλ. αλεύρι ολικής
1 φλ. βρώμη, αλεσμένη στο μπλέντερ
1/2 φλ. κακάο
1 βανίλια
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. βραστό νερό
1 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
50 γρ. κουβερτούρα
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη βρώμη, το κακάο, τη βανίλια, τη σόδα. Σε ένα άλλο χτυπώ το ηλιέλαιο με τον χυμό κ το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτω κ τη ζάχαρη κ χτυπώ καλά. Κατόπιν ρίχνω κ το βραστό νερό. Ανακατεύω κ σιγά σιγά προσθέτω το μείγμα των στέρεων υλικών. Συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Λαδώνω μια στρογγυλή φόρμα κέικ κ αδειάζω το μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζω μέσα στο κέικ. Στο μεταξύ φτιάχνω κ τη σάλτσα ρίχνοντας στη λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα τη ζάχαρη κ τον χυμό κ ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να γίνουν μια ωραία σάλτσα. Δεν έχει υφή γλάσου, δεν θα είναι πηχτή. Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζετε από τον φούρνο κ το ξεφορμάρετε όταν κρυώσει. Περιχύνετε μια ποσότητα από τη σάλτσα κ διακοσμείτε με ξύσμα. Σερβίρετε τα κομμάτια περιχύνοντας με επιπλέον σάλτσα από πάνω. Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Το αλεύρι ολικής θα πρέπει να είναι αυτό που φουσκώνει μόνο του;;