Πρόκειται για μια Ιταλική νοστιμιά! Η πολέντα είναι ένα συνοδευτικό με βασικό συστατικό το καλαμποκάλευρο και υπάρχουν δυο τρόποι σερβιρίσματος. Ή σταματάμε στο πρώτο στάδιο παρασκευής και σερβίρουμε την πολέντα σαν πουρέ ή μόλις παγώσει καλά κόβουμε σε κομματάκια και τηγανίζουμε.
Και οι δυο εκδοχές καταπληκτικές!
Ακολουθεί συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!
1500ml φρέσκο γάλα
300γρ καλαμποκάλευρο
1 κύβο λαχανικών
100γρ βούτυρο
150γρ παρμεζάνα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τον κύβο λαχανικών να ζεσταθεί
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να γίνει όπως ο πουρές πατάτας. Αν πήξει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα
Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά
Σερβίρουμε ιδανικά ως συνοδευτικό κρέατος ή ψαριού
Tip: Μπορούμε μόλις προσθέσουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα να απλώσουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και σφίξει καλά.
Το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομματάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mămăligă