Εύκολη, γρήγορη και κυρίως μια συνταγή που μπορεί να χορτάσει νόστιμα και οικονομικά μια ολόκληρη οικογένεια
650 γρ. ριγκατόνι
2 κουτιά τόνο νερού στραγγισμένο
300 γρ. καλαμπόνι κονσέρβας στραγγισμένο
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
3 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
5 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 1/2 φλιτζάνια γάλα αγελαδινό
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι λευκό
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζετε τα ζυμαρικά για 2′ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Σουρώνετε και τα αφήνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής: λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 1′, έπειτα προσθέτετε το γάλα για να χυλώσει η λευκή σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας από το τυρί.
Στο μπολ με τα ριγκατόνι ρίχνετε τη λευκή σάλτσα, τον τόνο, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό και τέλος αλατοπιπερώνετε.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στους 180 βαθμους για 15′-20′ μέχρι να ροδίσει το τυρί.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Φτιάξτε τα ζυμαρικά φούρνου με σολομό σε κονσέρβα. Μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με λίγα μύδια και γαρίδες. Τα ζυμαρικά που έχουν κοιλότητες θεωρούνται ιδανικά για τα φαγητά φούρνου με σάλτσα, διότι η σάλτσα εισχωρεί πιο εύκολα στις καμπύλες τους χαρίζοντας στο τελικό αποτέλεσμα πλούσια γεύση και υφή.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο