215 γρ. πολύ ώριμα σύκα, καθαρισμένα 60 γρ. βρώμη, αλεσμένη σε σκόνη 90 γρ. καρύδια, αλεσμένα σε σκόνη προαιρετικά λίγο κανελογαρύφαλο
Σε ένα μπολ ανακατεύω την αλεσμένη βρώμη με το αλεσμένο καρύδι. Αν θέλω προσθέτω λίγο κανελογαρύφαλο.
Ρίχνω το μείγμα αυτό στα πολτοποιημένα σύκα και ανακατελυω με μια μαρίζ ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτω με μεμβράνη κ βάζω το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Κατόπιν πλάθω σε 6 μπισκότα κ τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου 20 λεπτά.
Καλοφάγωτα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο