1 πακέτο κανελόνια
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
1 πράσο
2 μέτρια καρότα
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
1/2 λάχανο
4-5 κλωναράκια σέλερι
400 ml χυμό ντομάτας
βραστό νερό
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ κάρυ
λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 σε αέρα και συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο ξεκινάμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο – αλατίζουμε. Μετά από 2-3 λεπτά και αφού ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το λάχανο και το σέλερι. Μετά από 3-4 λεπτά, αφού έχουν μαραθεί αρκετά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (ο χυμός ντομάτας βοηθάει στο να μειωθεί η θερμοκρασία). Προσθέτουμε το κάρυ, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται
Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια και να τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ
Αφού γεμίσουμε όλα τα κανελόνια, τη γέμιση που περισσεύει την ρίχνουμε από πάνω. Συμπληρώνουμε με βραστό νερό και λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε στους 220 σε αέρα για 30-35 λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμη
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό
Κόβουμε τα λαχανικά μας στο ίδιο μέγεθος
Κόβουμε αρκετά λεπτό το λάχανο ώστε να χωράει εύκολα μέσα στα κανελόνια
Ονομάζομαι Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Δουλεύω στον τραπεζικό τομέα και είμαι η μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών.
Ο ερχομός του πρώτου μου παιδιού με έκανε να θέλω να προσφέρω στην οικογένειά μου ό,τι το καλύτερο. Αυτό έχει να κάνει και με τη διατροφή, καθώς πάντα ήμουν οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Η μαγειρική υπήρχε στη ζωή μου από πολύ νωρίς. Θυμάμαι πως όταν δοκίμαζα κάτι και μου άρεσε πάντα ρωτούσα «πώς το έκανες;».
Οι συνταγές που παρουσιάζω στο blog μου είναι δικές μου και όχι παραλλαγές άλλων. Στόχος μου εκτός από το εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα, είναι η ορθή χρήση υλικών, ο εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος καθώς και ο σωστός συνδυασμός των τροφικών ομάδων. Τέλος, θεωρώ ότι το φαγητό είναι απόλαυση. Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο