Χωρίς ίχνος ελαιολάδου με εξαιρετικά πλούσια γεύση λόγω της σοκολάτας και του κακάο, μια συνταγή που θα σας εκπλήξει
2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζάνι κακάο
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1 κουτ.γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ.γλυκ. κανέλα
1 φλιτζάνι κουβερτούρα σε σταγόνες
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 κουτ. σουπ. ταχίνι
1/2 κουτ.γλυκ. κοφτή αλάτι
2 3/4 φλιτζάνια νερό
Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τις βανιλίνες, την κανέλα, τα καρύδια χοντροκομμένα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες κουβερτούρας και τα ανακατεύετε πολύ καλά με μια κουτάλα. Προσθέτετε στο μπολ 2 ¾ φλιτζάνια τσαγιού νερό και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Αλείφετε μια φόρμα του κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης) με το ταχίνι και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι όλη την φόρμα, περιμετρικά αλλά και στη βάση της.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50΄.
Τοποθετείτε το κέικ σε μια πιατέλα, το αφήνετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε αφού πρώτα έχετε εισχωρήσει ένα μαχαιράκι περιμετρικά της φόρμας. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να μοιράσετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια. Σε αυτή την περίπτωση ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35΄- 40΄.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο