Μουλιάζω για 3 ώρες τα σύκα σε ζεστό νερό. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πάστα. Προσθέτω τα φουντούκια (εκτός από λίγα) και τα χτυπώ και αυτά για να ομογενοποιηθούν με τα σύκα. Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν πλάθω σε τρουφάκια. Προαιρετικά λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτώ τα μισά σε αυτήν ολόκληρα ή καλύπτω τη μισή επιφάνεια. Πασπαλίζω με λίγο φουντούκι για ομορφιά. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Καλοφάγωτα!
Συμβουλή: ρίχνω στη λιωμένη σοκολάτα 1 κ.σ. λάδι καρύδας για να αραιώσει και να καλυφθούν πιο εύκολα.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο