Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά Ferrero Rocher! Χρειαζόμαστε λίγα απλά υλικά για να δημιουργήσουμε σοκολατάκια πεντανόστιμα και μακράν πιο υγιεινά από αυτά του εμπορίου!
200+50 γρ. φουντούκια ωμά και ανάλατα+17 ολόκληρα
50 γρ. σοκολάτα
50 γρ. γάλα (έβαλα αμυγδάλου)
2 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. σιρόπι αγαύης
για την επικάλυψη:
130 γρ. σοκολάτα
15 γρ. λάδι καρύδας
30 γρ. φουντούκι , αλεσμένο
Βάζω τα 200 γρ. φουντούκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180C. Με αυτόν τον τρόπο θα τα ξεφλουδίσω ευκολότερα τρίβοντάς τα με τα χέρια ή με μια πετσέτα.
Τα βάζω στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ ώσπου να γίνουν σαν πάστα. Προσθέτω το κακάο, το σιρόπι και το γάλα σταδιακά και τα χτυπώ.
Όταν ενωθούν καλά τα υλικά, μεταφέρω σε μπολ, προσθέτω τα 50 γρ. κοπανισμένα φουντούκια και ανακατεύω να ενσωματωθούν.
Καλύπτω με αλουμινόχαρτο και βάζω το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν παίρνω λίγη λίγη ζύμη, βάζω μέσα από ένα φουντούκι ολόκληρο, πλάθω μπαλάκια και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι.
Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και μετά προσθέτω το λάδι καρύδας (για να είναι πιο λεία και να καλύπτονται πιο εύκολα τα σοκολατάκια).
Με τη βοήθεια δυο πηρουνιών βουτάω κάθε σοκολατάκι στη σοκολάτα και το εναποθέτω πίσω στο ταψάκι. Πασπαλίζω με το αλεσμένο φουντούκι.
Καλοφάγωτα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο