Κι όμως, ναι, έχω την ικανότητα να διαβάζω τη σκέψη σας στο Ιατρείο!
«Καλά μας τα λέει η γιατρός πως το παιδί έχει μόνο καταρροή και όχι ακροαστικά στους πνεύμονες. Τότε γιατί έχει αυτόν τον βήχα που μοιάζει με τσιγαρόβηχα;».
Έχετε δίκιο να αναρωτιέστε! Βλέπετε τις μύξες (διάφανες, κίτρινες ή κιτρινοπράσινες) να τρέχουν από τη μύτη του παιδιού, είτε το παιδί φυσάει τη μύτη του, είτε την πλένει με φυσιολογικό ορό.
Καλό είναι να γνωρίζετε πως όπως ακριβώς οι μύξες τρέχουν από το μπροστινό μέρος της μύτης του παιδιού, πηγαίνουν και προς τα πίσω, όπου φτάνουν στον φάρυγγα, τον ερεθίζουν και προκαλούν στη συνέχεια τον παραγωγικό βήχα, δηλαδή με φλέματα. Αυτός ακριβώς είναι ο βήχας που οφείλεται στις οπισθορινικές εκκρίσεις. Γίνεται πιο έντονος με την οποιαδήποτε αλλαγή θέσης, γιατί έτσι μετακινείται και το φλέμα που υπάρχει στις αναπνευστικές οδούς (π.χ. μόλις το παιδί σηκώνεται από το κρεβάτι το πρωί, όταν ξαπλώνει το βράδυ, ενώ τρέχει ή παίζει κ.τ.λ.).
Συχνά μάλιστα το μικρό σας ξεκινάει με την καταρροή χωρίς βήχα και καταλήγει με βήχα! Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι το παιδί έκανε ακροαστικά, απλά ότι οι ρινικές εκκρίσεις παράγονται σε μεγαλύτερο βαθμό και πηγαίνουν προς τα πίσω.
Και πότε θα περάσει ο βήχας; Μα όταν υποχωρήσουν και οι ρινικές εκκρίσεις. Κανένα αντιβηχικό σιρόπι, ούτε οι εισπνοές μπορούν να βοηθήσουν.
Δυστυχώς, υπάρχουν παιδιά που είναι συνέχεια μπουκωμένα, με αποτέλεσμα ο βήχας να τα συντροφεύει για μήνες και να επηρεάζει την καθημερινότητά τους και τον ύπνο τους. Δοκιμάστε να ενισχύσετε τον οργανισμό τους με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα – τα παιδιά ανταποκρίνονται άμεσα και θεαματικά.
πηγή kosmarikou.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο