Εάν περιμένεις το παιδί σου ή είσαι νέα μητέρα, τότε η έννοια του babywearing ίσως είναι κάτι που περιεργάζεσαι έντονα!
Τι είναι, όμως, το babywearing;
Σύμφωνα με την επίσημη ορολογία, ως babywearing θεωρείται “η τακτική της στενής επαφής του μωρού με το στέρνο του γονέα, χρησιμοποιώντας έναν υποστηρικτικό “μηχανισμό” ο οποίος δένεται στο εμπρόσθιο τμήμα του σώματος του ενήλικα”.
Με πολύ πιο απλά λόγια, πρόκειται για τον υφασμάτινο μάρσιπο αγκαλιάς, στον οποίο τοποθετεί η μητέρα το μωρό της για να το κουβαλάει επάνω της. Σε αντίθεση, όμως, με την έως τώρα θεώρηση του μάρσιπου ως εκείνου του ενισχυμένου συστήματος με τα λουριά, τα μαξιλαράκια, τις ραφές και τα περίπλοκα κουμπώματα, το σύγχρονο babywearing έχει βρει τις ρίζες του σε πολύ πιο λιτές εποχές, όπου ένα απλό κομμάτι υφάσματος μπορούσε να δεθεί με ποικίλους τρόπους πάνω στο σώμα της μητέρας και να περιβάλλει το μωρό της. Και, αποδεδειγμένα, τα οφέλη του babywearing είναι πολλά! Καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα σχεδίων, βάσει του τρόπου με τον οποίο δένονται, αλλά και το ηλικιακό εύρος που καλύπτουν, οι μάρσιποι αγκαλιάς χωρίζονται σε τέσσερις τύπους: Ring Sling, Mei Tai, Wrap και Pouch. Προκειμένου να αποφασίσεις ποιος τύπος sling είναι ο καταλληλότερος για τις δικές σου ανάγκες, πρέπει να λάβεις υπόψη σου το στυλ ζωής που ακολουθείς, την ηλικία και το βάρος του μωρού σου, το αν θέλεις να φοράς το μωρό σου συνέχεια ή μόνο όταν χρειάζεται, το αν το μωρό σου θηλάζει ή όχι, το αν έχεις άλλο ή άλλα παιδιά και φυσικά τις προσωπικές σου προτιμήσεις σε θέματα άνεσης!
Ανεξάρτητα, όμως, από την κατηγορία στην οποία ανήκει, το babywearing δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να βρίσκονται σε άμεση επαφή με το μωρό τους, δημιουργώντας περισσότερο στενούς συναισθηματικούς δεσμούς, αλλά διευκολύνοντας και την καθημερινότητά τους!
Το babywearing:
Πριν αποφασίσεις να τον χρησιμοποιήσεις ενημερώσου για τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς όταν χρησιμοποιούν babywear, ώστε να τα αποφύγεις:
πηγή iaso.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο