Η Κλεοπάτρα μας έστειλε μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα muffins με μπανάνα! Τα δοκιμάσαμε και είναι πεντανόστιμα!! Aν και η Κλεοπάτρα δεν βάζει τους ξηρούς καρπούς της συνταγής, εμείς τα δοκιμάσαμε με μισή κούπα τριμμένο φουντούκι και ήταν απολαυστικότατα!
Η Κλεοπάτρα μας έγραψε:
Ειμαι η Κλεοπατρα! Μιας και σου αρεσουν τα cakes ειπα να μοιραστω μαζι σου και εσυ με τις υπολοιπες μαμάδες μια απο τις αγαπημενες μου εκδοχες muffin
Ειναι φο-βε-ρα!!! Πολυ πολυ πολυ νοστιμα για οσους αγαπουν την μπανανα και επισης ξετρελαινει τα παιδια, τουλαχιστον τα δικα μου…
Και καλη λυση αν σου εχουν μεινει μια δυο μπανανες που εχουν μαυρισει λιγακι την γωνιτσα και ενω δεν ειναι χαλασμενες δεν σου κανει ορεξη να τις φας…
banana muffins
Μιση Κουπα βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου
1 κουπα ζαχαρη
2 μεγαλα αυγα
2 ωριμες μπανανες λιωμενες στο μπλεντερ
1 κ.γλυκου βανιλια
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κ.γλυκου αλατι
1κ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1/2 κ.γλυκου σοδα
1/2 κουπα φυστίκια ή φουντούκια
(εγω δεν βαζω καθολου, γιατί μου χαλανε την γευση, αλλα παλι εμενα δεν μαρεσουν οι ξηροι καρποι στα γλυκα)
Βουτυρωνουμε το ειδικο ταψακι με τα 12 μαφιν ή 12 χαρτινα μαφιν (ισως βγουν και λιγο παραπανω)
Λιωνουμε το βιταμ με την ζαχαρη και μετα βαζουμε τα αυγα ενα ενα, μετα την βανιλια και τις μπανανες, μεχρι να αποκτησει μια μαλακη υφη.
Μετα προθετουμε αλευρι, αλατι, μπεικιν και σοδα.
Στο τελος τοποθετουμε τους ξηρους καρπους και ανακατευουμε ελαφρα
Βαζουμε απο το μιγμα στις θηκες για μαφιν, οχι μεχρι πανω γιατι φουκωνουν αρκετα, περιπου ως την μεση και λιιιιιιιγο πιο πανω.
Ψηνουμε στους 200 βαθμούς (αντισταση) ή 180 (αερα) για 15-18 λεπτα μονο.
Μεχρι να ροδισουν απο πανω. Τα αφηνουμε να κρυωσουν λιγο και μετα τα βγαζουμε και ειναι μιαμ μιαμ μιαμ
(αλλα εγω επιμενω χωρις ξηρους καρπους!)
φιλακια!!!!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Όταν λέει λιώνουμε σε κατσαρολάκια κανονικά; Δεν χτυπάμε με το μίξερ κορίτσια;
Tα φτιαχνω εδω και καιρο με την ολοϊδια συνταγη της Martha Stewart cupcakes banana...
θα τα φτιαξω τωρα και θα σας πω... μαζι σου ειμαι ουτε εμενα μου αρεσουν οι ξηροι καρποι στα γλυκα... ευχαριστω πολυ
ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΝΤΓΗ....
Τα έφτιαξα και εγω ...βγήκαν πολύ νόστιμα και αφράτα!!!!
TA EFTIAXA K GW!!MONO POU AKOUSA THN SYMBOULH THS SOFIAS GIA THN MERENTA K DEN MOU EGEINAN POLU KALA.GIATI H MERENTE EMEINE PANW K XERA8HKE.......
Δεν ξέρω για τα κεκάκια αλλά το τραπέζι απο κάτω τους δείχνει πολύ ωραίο και πρωτότυπο!(Αλήθεια!)
Τα εφτιαξα κι εγω.Πάρα πολύ ωραία.Μια παραλλαγη που δοκιμασα και μου αρεσε πάρα πάρα παρα πολύ είναι πριν τα βαλω για ψησιμο εριξα μια κουταλιτσα μερεντα.Τα muffins φουσκωσαν κι αγκάλιασαν τη μερεντα και απλά εγιναν τελεια!!!!
ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΣΑ ΣΚΕΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΜΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ :) Υ.Γ. ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Η ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΑ!! (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ:))
giami giami.erwthsh: vitam,zaxarh,avga ktl ta xtupame sto mi3er???
xfaidra, εγώ συνήθως τα υλικά για muffins τα ανακατεύω απλά πολύ καλά με ένα κουτάλι! Τώρα αν θέλεις να κάνεις γλυκά muffins όπως αυτά, ίσως σε βολέψει να χτυπήσεις τουλάχιστον το βιτάμ και τη ζάχαρη
Ωραίο φαίνεται αλλά σας παρακαλώ προσδιορίστε το "κούπα". Ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείται με αυτό στις διάφορες συνταγές.Θα ήταν πιο εύκολο να ήταν η συνταγή σε γραμμάρια.
http://www.sintagespareas.gr/metatropes?showall=1