Σας υποσχέθηκα ότι θα δοκιμάσω και άλλες συνταγές με τη… νέα μόδα που ονομάζεται στέβια και θα αναρτήσω όσες βρήκα ενδιαφέρουσες και νόστιμες!
Αυτή η συνταγή είναι και πάλι από τη Sweete Stevia! Είναι παγωτό βανίλια, δροσερό και νόστιμο και φυσικά όχι με ζάχαρη, αλλά με στέβια!
Δοκιμάστε το!
Υλικά
Γάλα 725γρ.
Γάλα Σκόνη 0% Λιπαρά 65γρ.
Sweete 16γρ.
Κρέμα Γάλακτος 210γρ.
Αβγά 1
Φρέσκια Βανίλια 1 κλωνάρι
Παρασκευή
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αβγό, μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση
Στη συνέχεια, αφού βάλουμε το αβγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε
Βάζουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθεί το αβγό
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και αμέσως σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τη φρέσκια βανίλια
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει
Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε
Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα δικά μας ξυλάκια παγωτό, αφού το βγάλουμε από την παγωτομηχανή, γεμίζουμε τις φόρμες παγωτού που διαθέτουμε
Έπειτα, τοποθετούμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν τόσο όσο να μπορούν να βγουν από τις φόρμες
Αφού ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια παγωτό, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.
Χρήσιμες Συμβουλές:
Όταν ξαναβάλουμε το μείγμα στη φωτιά για να παστεριωθεί τοαβγό, πρέπει να προσέξουμε να μη βράσει (το μείγμα). Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους 82-85°C
Πρέπει να έχουμε έτοιμο το σουρωτήρι, γιατί το μείγμα πρέπει να σουρωθεί κατευθείαν μετά την παστερίωση
To μείγμα, επειδή περιέχει αβγό, μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση για 2 ημέρες το πολύ, μέχρι να το παγώσουμε στην παγωτομηχανή
—
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Έχω δοκιμάσει όλες τις συνταγές για παγωτά χρησιμοποιόντας ασπαρτάμη ή στέβια λόγω του διαβητικού συζύγου! Το μόνιμο πρόβλημα είναι ότι το παγωτό είναι σκληρό... Υπάρχει άλλη λύση εκτός από την αγορά παγωτομηχανής???
Δυστυχώς η αντικατασταση της ζαχαρης στις συνταγές εχουν αυτο το αποτέλεσμα, διότι η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να μην παγώνει και αναστέλλει τη δημιουργία κρυστάλλων. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το σπιτικό παγωτό θα βρείτε εδω http://www.sintagespareas.gr/simboules/glika/161-spitiko-pagoto. Με δοκιμές θα το φέρετε στα μέτρα σας! Καλή επιτυχία!