Λατρεύετε τα γλυκά και προτιμάτε να τα φτιάχνετε οι ίδιες με τα χεράκια σας;
Σήμερα σας προτείνουμε τις εύκολες (και γρήγορες) καριόκες με τη συνταγή που βρήκαμε στο chefoulis.gr !
Τυχερές όσες δεν κάνετε δίαιτα!
Υλικά:
Άχνη ζάχαρη – 220γρ
Βούτυρο – 225γρ
Καρύδι – 2 1/2 κούπες τριμμένο
Γάλα – 300γρ
Μπισκότα πτί μπέρ – 3 πακέτα τριμμένα στο μπλέντερ
Κακάο – 50γρ
Κουβερτούρα – 750γρ
Λάδι – 3 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά ώσπου να λιώσει.
Κοσκινίζουμε την ζάχαρη και το κακάο να ενωθούν.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα και τα καρύδια.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ζυμώνουμε να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
Τα πλάθουμε σε ρολά μικρά και τα τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Λιώνουμε σε μπεν – μαρί την κουβερτούρα με λίγο λάδι.
Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια, όχι πολύ λεπτά και τα βουτάμε ένα – ένα μέσα στην κουβερτούρα.
Τα βγάζουμε ένα – ένα και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολα στο ψυγείο να κρυώσουν.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
αμααααααααααααααν βραδιατικα!!:)))
να κανω και εγω μια πρόταση; μια κουταλιά μελι στην κουβερτούρα την κανει πιο 'ελαστική' (για να μην κανει σπασίματα οταν κρυωσει) συν οτι δινει άρωμα,γεύση,γυαλάδα υ.γ θα τις δοκιμάσω (κ αυτές...)
Ωραία η σύνταγή αλλά ........... πόσα κομμάτια βγαίνουν στη δοσολογία που δίνετε ???
Καλησπέρα! Ήθελα να εκφράσω μια απορία...όταν λέμε αλεσμένα τα πτι μπερ εννοούμε σκόνη,σωστά; Θέλω να τα φτιάξω για την Παρασκευή που γιορτάζει ο άντρας μου να τα πάει στη δουλειά σαν κέρασμα! Είναι η πρώτη φορά που θα τα φτιάξω και δεν θέλω να μου πάει κάτι στραβά! Ευχαριστώ πολύ πολύ!
πολυ ωραιο γλυκο....τσακιζουμε διπλη δοση οταν τις κανω.αλλα ...χρονοβορες. για να γινει σωστα θελει να σφιξει ολο το βραδυ στο ψυγειο. καλη επιτυχια μανουλες. το λαδακι να ειναι ελαφρυ-ηλιελαιο-για να γυαλισει ωραια η κουβερτουρα. καλοφαγωτες