Πολλοί είπαν πως έθετε την υγεία της σε κίνδυνο και θα ανάγκαζε την κόρη της να ζήσει το δράμα του να χάσει τους γονείς της σε νεαρή ηλικία.
Όταν παντρεύτηκε με τον άντρα της Ballo στα 15 τους, δεν κατάφερε να του χαρίσει παιδί, όσο κι αν προσπάθησε. Μέχρι που αποφάσισε πως μάλλον δεν ήταν σε θέση να τεκνοποιήσει και έτσι του πρότεινε να παντρευτεί τη μικρότερη αδελφή της, Umi, η οποία και αυτή δεν κατάφερε να μείνει έγκυος.
Αποφάσισε λοιπόν να ακολουθήσει μία αμφιλεγόμενη και πολυέξοδη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης στην ηλικία των 69 ετών, έχοντας πάρει δάνειο από την τράπεζα, υποθηκεύοντας τα χωράφια τους και έχοντας πουλήσει δύο εκτάρια γης και έναν νεαρό ταύρο. Στον τοκετό, η Rajo κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της μετά από επιπλοκές που είχε κατά την καισαρική της.
Παρ’ όλες τις δυσκολίες, έχει μία επιθυμία: Να καταφέρει να δει τη μικρούλα της να παντρεύεται, κάτι που της δίνει δύναμη να συνεχίσει.
Η Rajo μένει σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας, στο Hissar, με τη μικρή Naveen, τον άντρα της και την Umi. «Ο μόνος λόγος που βρίσκομαι ακόμη στη ζωή παρά την ασθένειά μου είναι η Naveen. Είναι το δώρο μου από το Θεό και μέχρι να παντρευτεί δε γίνεται να πεθάνω. Θα την παντρέψω όταν γίνει 15, αλλά ως τότε απλά δεν μπορώ να πεθάνω».
Οι επικριτές της φάνηκε να δικαιώνονται όταν η Rajo έπεσε βαριά άρρωστη μετά τη γέννα. «Όταν γεννήθηκε η Naveen, ο γιατρός μου ζήτησε να μείνω στο κρεβάτι μα εγώ δεν τον άκουσα και γι’ αυτό χειροτέρεψα». Πασχίζοντας όμως να κρατηθεί στη ζωή, κατάφερε να ζήσει περισσότερο και από τον γιατρό που της και γι’ αυτήν ο λόγος ήταν ένας – η κόρη της Naveen.
«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα. Ο γιατρός μου με φρόντισε πολύ, αλλά δυστυχώς έχει πεθάνει. Ξόδεψε πολλά χρήματα για τα ιατρικά μου έξοδα, για να με βοηθήσει να κάνω ένα παιδί. Όταν κοιτούσα τριγύρω και έβλεπα παιδιά, λυπόμουν που δε θα μπορούσα να κάνω ένα – ήθελα πολύ να κάνω ένα δικό μου παιδί. Όλοι το γιόρτασαν όταν γεννήθηκε. Οι κάτοικοι του χωριού ήταν πολύ χαρούμενοι και όλοι ήρθαν να τη δουν».
Παρότι πλησιάζει τα 80, η Rajo δεν ανησυχεί για το μέλλον της Naveen αφού αυτή πεθάνει.
«Η Naveen δε χρειάζεται να ανησυχεί για το μέλλον της, έχει την άλλη της μαμά, την Umi, τους θείους και τους συγγενείς και τον πατέρα της να τη φροντίζουν», δήλωσε.
«Μιας και η Naveen είναι η μοναχοκόρη μου, θα κληρονομήσει ολόκληρη την περιουσία μου που αποτελείται από 566.280 sq/ft (52,6 στρέματα) γης. Το μέλλον της είναι εξασφαλισμένο».
Η μικρή Naveen ξεκίνησε να πηγαίνει στο σχολείο του χωριού. Είναι περήφανη για τη μητέρα της, παρόλο που εκείνη φαίνεται να δυσκολεύεται κάποιες φορές.
«Αγαπώ τη μαμά μου πάρα πολύ. Αγαπώ και τον μπαμπά μου αλλά αγαπώ τη μαμά μου περισσότερο».
[divider]
Δείτε και το μίνι ντοκυμαντέρ της απίστευτης αυτής μαμαδο-ιστορίας: http://youtu.be/vG0WSSgreGo
πηγή: dailymail.co.uk
Κε Thomas, θα ήθελα να σε ρωτήσω, από τα 15 που παντρεύτηκε, μέχρι τα 69 που έμεινε έγγυος, υπάρχουν 54 χρόνια, τί έκανε τόσα χρόνια; Το σκεπτόταν; Το μελετούσε; 54 χρόνια χωρίς παιδί και μετά άλλαξε γνώμη; Και μην μου πείς ότι τώρα ξεκίνησαν οι εξωσωματικές στην Ινδία! Σε καμμιά περίπτωση δεν κατακρίνω την επιθυμία μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει, τα 54 χρόνια είναι που δεν μου "κάθονται" στο μυαλό μου. Μάνα μπορούσε να γίνει και χωρίς να γεννήσει.Και μην μου πεις ότι δεν εύρισκε να υιοθετίσει παιδί στην Ινδία! Κάτι άλλο υπάρχει που δεν το λέει το άρθρο. Στο χωριό μου πάντως λένε "κάθε πράγμα στον καιρό του".
Πολυ σωστη εισαι Ρανια. Αν κι εγω ειμαι αντιθετη στο να τεκνοποιουν σε μεγαλη ηλικια ετσι οπως το εθεσες το ειδα λιγο αλλιως..
Δεν το επικροτω, ούτε το καταδικάζω. Ο καθένας καλώς ή κακώς αποφασίζει για τη ζωή του και αυτή των παιδιών του. Θεωρώ ότι κανένας μας δεν έχει συνάψει συμβόλαιο με το Θεό για το πόσο θα ζήσει. Δηλαδή μαμάδες που είναι νέες δεν παθαίνουν ατυχήματα, δεν αρρωσταίνουν και αφήνουν παιδάκια ορφανά;; Επειδή εγώ ευλογήθηκα να κάνω παιδί σε νεαρή ηλικία πρέπει να κρίνω αυτή που έκανε σε μεγαλύτερη; Εκτός απο εγωιστικό μου φαίνεται και βλάσφημο. Πολλές κοπέλες έχουν γράψει εδώ την ιστορία τους, πώς ξεπέρασαν τις ασθένειές τους και έγιναν μητέρες, δεν ειδα κανέναν να τις κρίνει, δλδ τι πρέπει να πούμε ότι δεν έπρεπε να κάνουν παιδιά επειδή έχουν σοβαρά προβλήματα και τα παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν με μια μάνα ανάπηρη ή ορφανά;; Ηρεμήστε κορίτσια, μην κρίνετε για να μην κριθείτε και κυρίως μην παίρνετε τη ζωή δεδομένη, κανενας δεν γεννήθηκε για να ζήσει για πάντα.
δεν ειναι μονο οτι θα εμενε χωρις μανα ρανια μου.. σκεψου ποσες πιθανοτητες υπαρχουν εδω για τερατγεννηση... να σε ενημερωσω οτι σε ηλικια 23 χρ μεσος ορος ειναι 1/830 για συνδρομο νταουν και αλλα προβληματα. αυτη η ιστορια βρωμαει απο χλμ οπως λεει και ο αντωνης απο κατω περασαν 54 χρονια αν μη τι αλλο ειχε πολλλλυυυυ χρονο να κανει εξωσωματικη , πολυ μουφα ομως....
Πρωτον ο γιατρός που την υπέβαλλε στη θεραπεία δεν είναι ηρωας αλλά απαράδεκτος, δεν κάνεις εξωσωματικη σε μια εξηνταννιάχρονη. Δευτερον, στην ΙΝΔΙΑ? σοβαρά? Εκει υπάρχουν παιδάκια που τα πετανε στα σκουπιδια οταν γεννηθούν, που ζουν στους δρόμους που τα πνιγουν εν ψυχρώ γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν. Και αυτοί θελαν ντε και καλα να γεννήσει? Ας υιοθετούσαν ένα δύο πέντε όσα θέλανε Να δωσουν προοπτικές σε παιδάκια που δεν έχουν, οχι να κινδυνεύουν δυο ζωες (μητερα παιδί) για να κάνει μια γυναικα το καπρίτσιο της. Αυτό το ο προορισμός της γυναικας είναι να κάνει παιδί μου κάνει ΤΟΣΟ 1800 που ειλικρινα βγαινω από τα ρούχα μου.
Όσο και αν συμπάθησα την κυρία Rajo είμαι αντίθετη στο να τεκνοποιούν οι γυναίκες σε μεγάλη ηλικία....
Πολύ θα ήθελα να πω κάτι του τύπου "όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να γίνουν γονείς και όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας δικαιούνται να βιώνουν τη μητρότητα" και άλλα τέτοια ανθρωπιστικά και μεγαλόψυχα...Αλλά το να τεκνοποιείς στη δύση της ζωής σου είναι too much ακόμα και για τον πιο ανοιχτόμυαλο και απροκατάληπτο άνθρωπο.