Ήμουν διστακτική όταν μπήκα στην κουζίνα να φτιάξω αυτά τα κεκάκια. Και μέχρι να βγουν από το φούρνο και να τα σερβίρω, τα κοιτούσα με μισό μάτι. Μόλις όμως η παρέα τα δοκίμασε, συμφώνησαν όλοι ότι είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και νόστιμα «πράγματα» που έχουν φάει ποτέ! Αν λοιπόν σας αρέσει η φέτα και ειδικά ο συνδυασμός της με μέλι, δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
150 γραμ. φέτα
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
2 1/4 κ.σ. μέλι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
100 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
λίγες ελιές Καλαμών
λίγη μαύρη ζάχαρη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς
Ενώνουμε τη φέτα με τη ζάχαρη άχνη και το μέλι σε ένα ομοιογενές μίγμα (η φέτα ας είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
Προσθέτουμε ελαιόλαδο
Ενώνουμε το αλεύρι με το τριμμένο αμύγδαλο και το baking powder και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα της φέτας ενώ ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια και «στολίζουμε» το καθένα με μισή ελιά
Ρίχνουμε λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε για 25 λεπτά
Σερβίρονται ζεστά, αλλά τρώγονται και κρύα!
πηγή: www.ingredientsinc.net
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
άν δεν έχω μπέικιν,μπορώ να βάλω φαρίνα?έχει το ίδιο αποτέλεσμα?