Aπό το τραπέζι με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, δεν λείπουν ποτέ στο σπίτι μας οι δίπλες της γιαγιάς μου της Τασούλας. Επαγγελματίας μαγείρισσα συνεχίζει σήμερα να φτιάχνει καθημερινά λιχουδιές που όλοι λατρεύουν! Γιαγιά, σ’ αγαπώ!
3 αυγά
¾ φλιτζάνι γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1/2 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ Γιώτης
Αλεύρι όσο σηκώσει, προκειμένου να γίνει μια σφικτή ζύμη. Δηλαδή από μισό κιλό και όσο παραπάνω σηκώσει.
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
Κανέλα ξύλο
Γαρύφαλλα
Φλούδι πορτοκαλιού
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε για λίγο τη ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Κόβουμε τη ζύμη σε 3-4 ίσα κομμάτια και στη συνέχεια ανοίγουμε λεπτά φύλλα.
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες περίπου 15 εκατοστά μάκρος και 3 εκατοστά φάρδος και στη μέση κάθε κομματιού ανοίγουμε μια τρύπα και περνάμε μέσα τη μια άκρη, έτσι ώστε να σχηματιστεί φιογκάκι. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις δίπλες σε καυτό λάδι (εμείς χρησιμοποιούμε σπορέλαιο, εσείς αν θέλετε ελαιόλαδο) μέχρι να ροδίσουν.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τις φλούδες πορτοκαλιού για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το μέλι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Βουτάμε μέσα από το σιρόπι τις τηγανισμένες δίπλες, τις τοποθετούμε στη πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
λοιπον λοιπον λοιπον!!!τις εκανα χθες κ ειναι Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ε Σ!!!!κανω καθε χρονο διπλες κ φετος ειπα να δοκιμασω αυτη τη συνταγη για ενα κ μονο λογο:''εχει μονο 3 αυγα'' γιατι ολες θελουν 7-12 αυγα συνηθως!εγιναν υπεροχες!οσοι εφαγαν ξετρελαθηκαν με το ποσο τραγανες κ ελαφριες ειναι!μεχρι κ η θεια μου που ειναι επαγγελματιας ζαχαροπλαστης μου ζητησε τη συνταγη!!συγχαρητηρια στη γιαγια Τασουλα κ καλες γιορτες να εχετε με υγεια κυριως!!!!
Συνήθως όλοι λέμε καλά λόγια για τη μαγειρική της μαμάς ή της γιαγιάς μου. Για τη γιαγιά μου μιλώ όχι μόνο υποκειμενικά, αλλά και αντικειμενικά: δεν παίζεται! Μακάρι να την έχει ο Θεός καλά για πολλά χρόνια ακόμα! Και του χρόνου!
Πω πω!!! Τρελαινομαι για διπλες!!! Αλλα δεν έχω προσπαθήσει ποτε να φτιάξω γιατι το θεωρούσα μπελαλιδικο γλυκο... Έκανα τα shortbread cookies σου σήμερα και τα στολισα να τα κερασει αύριο ο γιος μου στο νηπιαγωγείο...ήταν τέλεια και όντως πανευκολα! Σε εμπιστεύομαι με τις συνταγες σου οποτε εδω θέλω τη βοήθεια σου για να φτιάξω τις διπλες τώρα που θα πάω στους δικούς μου.. Πόσο λεπτό θα πρέπει να έιναι το φύλλο που θα ανοίξουμε; Επίσης δεν κατάλαβα το πως γίνεται το φιογκακι αν περάσουμε απο το κέντρο της λωρίδας την μια μονο άκρη...μήπως πρέπει και τις δυο άκρες; Δε κατάλαβα... Για ευκολία μπορω να κοψω απλα τετράγωνα;; Δε θέλω να το μάθω που έλεγε στην ταινία, θέλω να το φάω!!! Χαχαχα... Οποτε δε μας πειράζει το σχέδιο! Ευχαριστω εκ των προτέρων!!! Άντε μπας και φάμε και μεις τις διάσημες διπλες της γιαγιάς Τασουλας!!!! Φιλια!!!
Το φύλλο το ανοίγεις όσο πιο λεπτό μπορείς. Περνάς μόνο τη μια άκρη από τη τρύπα.