2 1/2 κιλά πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4 αυγά χτυπημένα
150 ml ελαιόλαδο
200 γρ πικάντικο τυρί τριμμένο
100 γρ τρίμματα φέτα
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ γάλα
1 κ.σ κοφτή ρίγανη
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αφθονο αλατισμένο νερό
Μόλις κρυώσουν τις λιώνουμε με τον μύλο λαχανικών ή με ένα πηρούνι
Παίρνουμε 2 κ.σ απο το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε ενα μικρό τηγάνι το κρεμμύδι
Το ρίχνουμε στις λιωμένες πατάτες, προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, το γάλα, την ρίγανη, τον μαιντανό, το λάδι (κραταμε λίγο για να αλείψουμε την πατατόπιτα) αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα
Λαδώνουμε ενα ταψί 30Χ40 και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα
Αλείφουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια της πατατόπιτας με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο