3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. τσαγιού τρούφα
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι ακέρωτο
Για το γλάσο
200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ κονιάκ
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη το νερό, το κονιάκ, τις βανίλιες, το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα κομματιασμένη, τον χυμό και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει
Αποσύρουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε την μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
γιατί όλες οι συνταγές που ανοίγω στο fb και θέλω να διαβάσω είναι όλως τυχαίως της Όλγας; γιατί είναι μοναδικές και πρωτότυπες και πάντα τις φτιάχνω και πάντα μου πετυχαίνουν με την πρώτη!!!! μπράβο βρε Όλγα!!!!! στέλνε, στέλνε!!! (τη δίαιτα να δούμε πότε θα ξεκινήσουμε..........)