Ένα βραδάκι και ενώ χάζευα σε μια μαγειρική ομάδα του facebook, έπεσα επάνω στην ανάρτηση της φίλης Μαργαρίτας με αυτό το καταπληκτικό γεμιστό κέικ. Η συνταγή είναι μιας φίλης της Μαργαρίτας και πρόκειται για ένα πολύ πολύ εύκολο, ελαφρύ και νοστιμότατο κέικ ταψιού με κρέμα.
Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!
Για το κέικ
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml γάλα
130ml σπορέλαιο
200γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα ενός λεμονιού
Για την κρέμα
500ml γάλα
120γρ ζάχαρη
60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
4 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το αυγό, τις βανίλιες και την ζάχαρη με λίγο γαλα απο την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα
Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Αποσύρουμε απο την φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύσμα και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί, περίπου 26-28 εκ και αδειάζουμε το μείγμα
Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε κουταλιά κουταλιά σε όλη την επιφάνεια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Το έκανα κι εγώ σήμερα έγινε πολύ ωραίο το προτείνω .Κρέμα έβαλα μία άλλη παρομοια με αυτη που είχα φτιάξει για μιλφει .Τέλειο .
Δεν καταλαβα κατι ομως.....πως παρι η κρεμα στη μεση???υην βαζουμε πριν το ψησιμο???την βαζουμε απο πανω κ αυτη απορροφαται στη μεση???
δηλαδη η κρεμα μπαινει πριν ψωθει το κεικ απο πανω και αυτο οπως ψηνεται και φουσκωνει δημιουργει κρουστα και η κρεμα μπαινει μεσα;;;;; ή κατι δεν καταλαβα καλα;;;;;;
πωωωωωω, ο αντρας μου το κεικ δεν το τρωει με τιποτα, με το ζορι τον εβαλα να δοκιμασει, ηταν και οι κουμπαροι μας στο σπιτι, το προσφερα περηφανα, δωσαμε λιγο και στα 13,5 μηνων διδυμακια μου που ξετρελαθηκαν και τσιριζαν μολις το παιρναμε απο μπροστα τους, αποτελεσμα???? αδειασε το ταψι σε 20 λεπτα κ ισα που δοκιμασα ενα μικρουτσικο κομματακι, το Σαββατο θα το ξαναφτιαξω. Τελειο.
Έιναι καταπληκτικό επί μία βδομάδα το φτιάχνω με διαφορετική κρέμα!
ΒΑΣΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ (ΜΑΛΛΟΝ ΑΦΕΡΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΞΕΙ ΠΟΛΥ) ΥΠΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΤΙ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!
Καλησπερα! Θα μπορουσαμε να κανουμε τη γεμιση σοκολατενια και αν ναι πως??
το δοκιμασα ευκολο και διαφορετικο επιτελους!!!!γνωμη μου ειναι πως θελει λιγοτερο ξυσμα λεμονιου.
EΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ.... ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ( Η ΚΡΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ) ΟΤΑΝ ΨΗΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΕΝΕΙ ΜΕΣΑ...ΤΟ ΤΑΨΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 28 ΕΠΙ 24 'Η 30 ΕΠΙ 28 ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΕ!!!!
Αχού...συγνώμη κιόλας αλλά αφού είναι ταψιού...τι μέγεθος ταψί χρησιμοποιούμε??
Το έφτιαξα νωρίτερα και μολις το απόλαυσα!Πραγματικά εύκολο,ελαφρύ,υπέροχο!Η κρέμα αυτή θα είναι υπέροχη και σε τάρτα με φράουλες από πάνω!!! ;-)
Το εφτιαξα σημερα το απογευμα και μου αρεσε παρα πολυ!!!! Ευκολο και γρηγορο και αρκετα νοστιμο!!! Ευχαριστω για την ωραια συνταγη!
Καλησπέρα κορίτσια!Η διαδικασία είναι αυτή ακριβώς που περιγράφει η Μαργαρίτα.Ριχνουμε όλο το μείγμα του κέικ στο ταψί και μετα την κρεμα.
Εγώ από αυτά που διάβασα υποθέτω τα εξής : Βάζουμε όλο το μείγμα του κέικ στο ταψί. Μετά από πάνω ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά την κρέμα. Η κρέμα, επειδή ίσως είναι πιο βαριά, θα "βουλιάξει" μέσα στο μίγμα του κέικ...... Γι'αυτό ίσως στη φωτογραφία φαίνεται η κρέμα να είναι στο κάτω μέρος του κομματιού και η ζύμη του κέικ από πάνω και γύρω-γύρω.....
εχω την ιδια απορια!
Μου φαινεται πεντανοστιμο και λεω να το δοκιμάσω για την γιορτή του γιοκα μου που πλησιάζει!!! Εχω ομως μια απορία-μπορει να ειναι και χαζή! Εφόσον το κεηκ ειναι γεμιστο απλωνουμε μια δόση απο το μείγμα στον πάτο του ταψιού, στην μέση την κρέμα και απο πανω το υπόλοιπο η οχι; #asxetimetinkouzina# hihihi!!!