3 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι λάδι
2 κ.γ ξηρή μαγιά
1/2 κ.σ κανέλα
1/2 κ.σ γαρύφαλλο
1 κ.σ κακάο
1/2 φλ. τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
Για το σιρόπι
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 1/2 φλ. τσαγιού νερό
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το λάδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλευρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και στην μισή βάζουμε το κακάο και το καρύδι και ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά
Κόβουμε την άσπρη ζύμη στην μέση και ανοίγουμε 2 μέτρια φύλλα
Χωρίζουμε και την καφέ στα δυο, πλάθουμε 2 μπαστουνάκια, τα βάζουμε πάνω στα άσπρα φύλλα και τυλίγουμε σε ρολό
Κόβουμε σε φέτες, τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζαχαρη και τα βράζουμε για 1-2 λεπτά
Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τα ροξάκια
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο