Πεντανόστιμη, οικονομική και πολύ εύκολη η σοκολατόπιτα που μοιράστηκε μαζί μας η μαμαδοφίλη Αναστασία! Δοκιμάστε τη και εσείς!!
250 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό βραστό
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν
1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)
3 βανίλιες
5 αυγά
90 γρ κακάο (3/4 από το πακέτο)
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και αυτή
Ρίχνουμε το βραστό νερό, κλείνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά
Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το σιρόπι και το κρατάμε στην άκρη
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού(πάνω-κάτω)για 15-20 λεπτά
Βγάζουμε την σοκολατόπιτα απο τον φούρνο την κόβουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι (σαν γλάσο αραιό) που είχαμε κρατήσει
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Η σοκολατόπιτα επιβάλλεται να είναι ρευστή εσωτερικά. Τάδε έφη συγγενής μου σεφ - ζαχαροπλάστης, αλλιώς είναι κέικ σοκολάτας.
ειναι πεντανονιστο!!! το εφτιαξα αλλα ειναι πολυ ρευστο μεσα.... μηπως θελει πιο πολυ αλευρι?
Μηπως τα 20 λεπτα ψησημο ειναι λιγο? Πηγα να το κοψω και ηταν ακομα ρευστο μεσα..το ξαναεβαλα φουρνο για 15 λεπτα ακομα. Το τελικο αποτελεσμα παντως ειναι πεντανοστιμο!
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ,ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΒΑΛΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΑΝΤΙ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΛΙΓΗ ΖΟΥΜΕΡΟ,ΝΟΣΤΙΜΟ,ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΜΠΡΑΒΟ