Κάστανο: Το χειμωνιάτικο σνακ με την τεράστια διατροφική αξία
26/11/2014
Γεια σας μανούλες!
Αγαπημένα τα κάστανα! Συμφωνείτε; Από μικρή θυμάμαι τον μπαμπά μου κάθε τρεις και λίγο να κουβαλάει ολόκληρες σακούλες απο το μπακάλικο που είχε στο Παγκράτι! Η μαμά μου αμέσως μου τα έβραζε και εγώ τα εξαφανιζα φυσικά εν ριπή οφθαλμού!
Το ξέρετε όμως ότι εκτός απο ένα πολύ νόστιμο σνακ είναι και πολύ θρεπτικό;
Τα κάστανα είναι μια πολύ καλή επιλογή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει ένα υγιές νευρικό και όχι μόνο σύστημα στο αναππτυσσόμενο έμβρυο!
Σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε λίπος. Αντίθετα περιέχουν βιταμίνη C και βιταμίνη B που παίζει ρόλο στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Περιέχουν ισχυρές τανίνες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, καθώς και ασβέστιο σημαντικό για καλή κατάσταση των οστών και των δοντιών μας!
Τα κάστανα μπορούμε να τα καταναλώσουμε με ποικίλους τρόπους… οι πιο δημοφιλέστεροι είναι ψητά ή βραστά. Χρησιμοποιούνται όμως και για την παρασκευή πολλών γλυκών ή αλμυρών συνταγών. Μαρμελάδα, κομπόστα, κρέμα κάστανου, πουρές, σαν γέμιση της γαλοπούλας (ή όποιο άλλο κρέας προτιμάτε) στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας και φυσικά τα αγαπημένα μου μαρόν γλασέ!
Οπότε φίλες μου, εγκυμονούσες και μη, ποτέ δεν λέμε όχι σε ζεστά φρεσκοψημένα καστανάκια απευθείας απο την φουφου του καστανά!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο