Το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ είναι ένα λευκό γίδινο τυρί σε άλμη, με τη φόρμα που είχε το παραδοσιακό κοφινάκι των παλαιών τυροκόμων. Έχει μια ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι ατελείωτοι οι τρόποι χρήσης αυτού του πραγματικά ξεχωριστού τυριού.
1 δόση τραγανή ζύμη για πίτσα
400γρ κοφινάκι τριμμένο
150γρ ελιές κομμένες σε ροδέλες
250γρ ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση
1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
ρίγανη
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ
Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε τη ζύμη με την βοήθεια ενός μικρού πλάστη ή με τα χέρια μας
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τυρί,τις ελιές,την πιπεριά
Τοποθετούμε τα ντοματάκια,πασπαλίζουμε με τριμμένη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 20-25 λεπτά
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο